Hotel Camussot in Balme gaat dicht

Het legendarische Hotel Camussot heeft zijn deuren gesloten. Dat meldt de blog ‘Unterwegs in den Westalpen’.

Hotel Belvédère Camussot ligt in Balme, een dorpje in de Valli di Lanzo. De streek was vanaf het begin van de 20ste eeuw een populaire vakantiebestemming voor de Turijnse burgerij. En Balme was het epicentrum van dat prille Alpentoerisme.

Hotel Camussot was de beroemdste plek in het dorp. Zijn hoogdagen beleefde het in de jaren 20 en 30. De Italiaanse jetset was er kind aan huis. In het gastenboek prijken namen van bekende acteurs, muzikanten en wetenschappers, zoals Guglielmo Marconi. Ook de Italiaanse koningin Margharita was er een graag geziene gast.

Na WO II bleven de toeristen weg uit de Valli di Lanzo. De steile bergflanken bleken ongeschikt voor skipistes, en andere streken raakten in de mode. De hotels in Balme gingen een voor een dicht. In 1992 kwam Camussot als laatste aan de beurt. Maar vanaf 1998 ging het weer open, helemaal gerenoveerd. Met vijf smaakvol ingerichte kamers een restaurant en een posto tappa voor GTA-wandelaars. De vernieuwde herberg stond symbool voor de heropleving van de streek.

Aan dat mooie verhaal komt nu een eind. Het huurcontract met de eigenaar liep af eind 2011. De uitbaters wisten niet tot een nieuwe overeenkomst.  Maar in juni 2012 openen ze  een nieuw etablissement in Balme, alweer in een huis met geschiedenis. Wat met Hotel Camussot gebeurt, is nog onduidelijk.

Advertenties

Een gedachte over “Hotel Camussot in Balme gaat dicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s