GTA centrale thema in nieuwe Bergen Magazine

Cover_BM_2013Bergen Magazine pakt in zijn jongste nummer (maart 2013) uit met maar liefst 18 pagina’s over de Grande Traversata delle Alpi (GTA). Vier rijk geïllustreerde artikels zoomen in op verschillende aspecten van de route:

  • Het overzichtsartikel, GTA: van de Monte Rosa naar de Middellandse Zee https://grandetraversata.files.wordpress.com/2011/11/pdf-icoon.gif, schetst de ontstaansgeschiedenis van de GTA: de route werd gelanceerd op het eind van de jaren 70 om de door ontvolking getroffen bergdorpen van Piemonte nieuw leven in te blazen. Heeft de GTA zijn doel bereikt? Ja en nee. De GTA heeft de leegloop helaas niet kunnen stoppen. Maar de laatste tien à vijftien jaar heeft de streek wel een nieuw elan gekregen. Overal langs de GTA zie je tekenen van culturele heropleving en herwonnen fierheid.
  • Het tweede artikel, In de voetsporen van de Walserhttps://grandetraversata.files.wordpress.com/2011/11/pdf-icoon.gif beschrijft een trektocht langs de noordelijke GTA, langs juweeltjes van Walserdorpen met eeuwenoude houten huizen.
  • 7 parels langs de GTAhttps://grandetraversata.files.wordpress.com/2011/11/pdf-icoon.gif zoomt in om enkele hoogtepunten onderweg: van de bergen Monviso en Rocciamelone tot het kerkje van Elva, de hemelse keuken van de Osteria della Pace en de forten van Fenestrelle en Tende.
  • Het dossier wordt afgerond met praktische informatie en vijf suggesties voor trektochten van ongeveer één week.

Lees meer over Bergen Magazine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s