Trekking in the Turin Alps

Cover_trekking_turinAlweer een interessante wandelgids over Piemonte: ‘Trekking in the Turin Alps’ beschrijft twaalf huttentochten van 3 tot 6 dagen waarvan het vertrek- en eindpunt op een uurtje rijden van Turijn ligt.

De rondwandelingen situeren zich aan beide zijden van de Frans-Italiaanse grens, tussen de Gran Paradiso en de Monviso. Toppers als de Mont Thabor en de Rocciamelone komen in de gids aan bod, naast minder bekende maar even interessante streken als de Bessanese of het Natuurpark Orsiera-Rocciavrè.

Auteur Gian Luca Boetti, een gerenommeerd Italiaans wandeljournalist, kent de westelijke Alpen door en door. Dat merk je onder andere aan de accurate en gedetailleerde routeschrijvingen. Geen overbodige luxe, want op het terrein laat de bewegwijzering soms te wensen over. Boetti heeft ook veel oog voor wat je als wandelaar ziet onderweg. Hij maakt je attent op bijzondere planten, geeft aan op welke plekken je wild kan zien en gaat bij elke tocht uitgebreid in op de lokale keuken, leuke adresjes en interessante bezienswaardigheden. Kaderstukjes vertellen je meer over bijvoorbeeld de Waldenzen of de forten van Mont Cénis, maar ook over de jaarlijkse Royal Ultra Sky Marathon die elk jaar plaatsvindt in de Gran Paradiso. Net dat soort leuke weetjes maakt dat dit boek boven de doorsnee wandelgids uitstijgt.

Enige minpunten zijn de grove kaartjes en het nogal grote formaat. Maar dat wordt dan weer gecompenseerd door de mooie, groot afgedrukte foto’s, die je meteen doen wegdromen van een volgende wandelvakantie in Piemonte.

Gian Luca Boetti (2011), Trekking in the Turin Alps, Milaan: Edizioni Versante Sud, ISBN 9788896634288, 28,50 euro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s