De laatste etappes: van Viozene naar Ventimiglia

VentimigliaEindelijk: de zee.

Na meer dan zestig wandeldagen zit mijn GTA-avontuur erop. Tien jaar geleden begon ik eraan, in de buurt van de Monte Rosa. Het was een heerlijke tocht, van begin tot eind. Met als orgelpunt: de Middellandse Zee.

Toen ik het strand van Ventimiglia opwandelde, voelde ik vooral spijt omdat het voorbij is. Tegelijk was ik een beetje opgelucht. Want de laatste etappes waren zwaar, vooral door de hitte. Nooit heb ik heb nooit zoveel gezweet  als dit jaar.

Wat ik voor de rest van die laatste etappes vond? Mooi, maar toch iets minder mooi dan de rest van de GTA. Meestal loop je over de kam en geniet je van heerlijke vergezichten links en rechts. Hoogtepunten zijn de beklimming van de Monte Mongioie, de omgeving van de Monte Saccarello en het Sentiero Alpini, een spectaculaire, uit de rots gehouwen militaire weg.  Maar jammer genoeg krijg je ook regelmatig saaie, brede wegen door het bos voorgeschoteld. Op zo’n momenten verlang je naar de smalle paadjes van het hooggebergte.

Maar niet getreurd: ook de de laatste etappes waren de moeite waard. Elke dag de zee een beetje dichterbij zien komen, en ten slotte eindigen aan het water: geef toe, het heeft iets.

Lees meer over het traject Viozene – Ventimiglia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s