Schitterend fotoboek over GTA

Niemand bracht de GTA ooit zo mooi in beeld als Iris Kürschner en Dieter Haas in het boek ‘Grande Traversata delle Alpi. Durch die ‘vergessenen’ Täler des Piemont’.

Cover Bildband GTA 3DBeklijvende beelden

De auteurs zijn niet aan hun proefstuk toe. Eerder publiceerden ze bij uitgeverij Rother al enkele wandelboekjes over Piemonte, waaronder een gids van de GTA. Daarin bewees  Iris Kürschner bewees  al dat ze een voortreffelijke fotografe is.

In het nieuwe boek komen haar beelden, dankzij het grote formaat, nóg beter tot hun recht. Veel foto’s beklijven, zoals die van het ochtendgloren op de top van de meer dan 3500 meter hoge Rocciamelone. Naast de vele schitterende landschapsfoto’s vallen ook de mooie portretten van bergbewoners op. Dat alles maakt dat dit een schitterend boek is om te doorbladeren.

Elf wandelreportages

Maar er is meer. De auteurs schreven ook een zeer interessante tekst bij die vele beelden, opgedeeld in elf hoofdstukken. Het zijn stuk voor stuk vlot leesbare wandelreportages, vol leuke anekdotes en culturele en historische achtergrondinformatie over de streek. Ook de mensen van de streek komen regelmatig aan het woord.

Kürschner en Haas hebben duidelijk hard aan dit boek gewerkt. Ze hebben zich niet alleen enorm goed gedocumenteerd – dat blijkt uit de lange literatuurlijst – , maar ze keerden ook verschillende keren naar de streek terug om bijkomende informatie te vergaren of om nieuwe beelden te schieten. Bijvoorbeeld van het carnaval in Bellino of van nachtelijke processies naar de kloosters van Oropa en Sant’Anna di Vinadio.

Zo is dit boek veel meer dan de beschrijving van een wandelroute. Het is een ode aan de ‘vergeten’ bergdalen van Piemonte. De liefde voor de streek spat van elke pagina. Na het doorbladeren van dit boek wil je maar één ding: zo snel mogelijk je rugzak pakken en de draad van de GTA weer oppikken.

Iris Kürschner & Dieter Haas (2014), Grande Traversata delle Alpi. Durch die ‘vergessenen’ Täler des Piemont. München: Bergverlag Rother. ISBN 978-3-7633-7063-4. Prijs: 39,90 euro
Lees meer op de website van Rother

 

Advertenties

Een gedachte over “Schitterend fotoboek over GTA

  1. Pingback: Schitterend fotoboek over GTA | ALPY vzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s