Hotel Camussot in Balme weer open

Hotel Camussot, BalmeGoed nieuws voor wie de Valli di Lanzo wil bezoeken: drie jaar na zijn sluiting is het legendarische hotel Camussot in Balme weer open.

Il Camussot heeft een rijke geschiedenis. Van een eenvoudige herberg in de 19de eeuw groeide het uit tot een van de bekendste hotels in de westelijke Italiaanse Alpen. Zijn hoogdagen kende Il Camussot in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. De Italiaanse jetset was er kind aan huis. In het gastenboek prijken namen van bekende acteurs, muzikanten en wetenschappers. Ook de Italiaanse koningin Margharita was een graag geziene gast. De Valli di Lanzo waren erg in trek bij de Turijnse burgerij in die tijd, en Balme was het epicentrum van dat prille Alpentoerisme.

Na WO II bleven de toeristen weg uit de Valli di Lanzo. De hotels in Balme gingen een voor een dicht. In 1992 moest ook Il Camussot eraan geloven. Niet voor lang, want in 1998 ging het weer open, helemaal gerenoveerd.  Het vernieuwde hotel stond symbool voor de heropleving van de streek. Tot het eind 2011 alweer zijn deuren sloot.

Half mei 2015 nam Il Camussot een nieuwe start. Vanaf dit seizoen kan je er weer de nacht doorbrengen in een van de zes gastenkamers.

Prijs per persoon (halfpension): 42,5 (drie- of vierpersoonskamer), 45 euro (tweepersoonskamer), 55 euro (eenpersoonskamer)

Lees meer op de website van Antico Albergo Camussot

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s