Over deze website

if

In 1997 maakte ik voor het eerst kennis met de bergen van Piemonte en met de Grande Traversata delle Alpi (GTA), tijdens een wandelvakantie in de Valle Maira. De streek was een ontdekking. Het landschap was wild en ongerept. Van massatoerisme was geen spoor. En in de half verlaten, natuurstenen dorpjes leek de tijd al lang stil te staan. Het waren de Alpen zoals ik ze nog niet kende: ruw en ongepolijst.

Ik nam me voor om terug te keren en ooit de hele GTA te lopen. In 2004 begon ik eraan en in 2013 bereikte ik de eindmeet in Ventimiglia, aan de Middellandse Zee. Tien jaar heb ik over de tocht gedaan, telkens een week begin juli.

Het was een heerlijke tocht, van begin tot eind.

Inspiratie en praktische info

Via deze website wil ik mijn enthousiasme voor de GTA en voor de bergen met Piemonte met je delen. De voorbije jaren verzamelde ik nogal wat informatie en nam ik duizenden foto’s. Op deze website vind je een selectie van al dat materiaal. Misschien breng het je op ideeën voor een GTA-trektocht. En bij de voorbereiding van je tochten, helpt de website je zeker en vast een eind op weg.

Het is niet mijn bedoeling om volledig te zijn met deze website. Gedetailleerde routebeschrijvingen bijvoorbeeld zal je hier niet vinden. Een goede wandelgids en gedetailleerde wandelkaarten blijven onmisbaar. Ook naar reisverhalen en reportages zal je vergeefs zoeken. Daarvoor verwijs ik je graag door naar de artikels die ik schrijf voor Op Weg en Bergen Magazine.

Ik doe mijn best om de informatie op de website zo actueel mogelijk te houden. Mocht je toch een fout vinden, gelieve het dan te signaleren via het contactformulier.

Over mezelf

Mijn naam is Ignace Fermont. Ik woon in de omgeving van Leuven.

Wandelen is een van mijn grote passies, al meer dan 25 jaar. In de Belgische Ardennen kreeg ik de microbe te pakken, maar al gauw volgden lange trektochten in de bergen van Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. De laatste jaren stonden ook het Oostenrijkse Kaunertal, de Vogezen, Ierland, de Peloponnesos en Andalusië op het programma.

Het blijft niet bij wandelen alleen. Ik schrijf er ook over: reportages voor Op Weg en Bergen Magazine
vooral. Voorts publiceerde ik in 2000 een wandelgids over de Belgische Ardennen. En de voorbije jaren werkte ik mee aan wandelgidsen over het Hageland, het Dijleland en de Oostenrijkse Alpen.

 

Advertenties