Over deze website

In 2004 begon ik aan een lange wandeltocht langs de Grande Traversata delle Alpi (GTA). Tien jaar na elkaar volgde ik een stukje van de route, telkens een week begin juli. In 2013 bereikte ik de eindmeet in Ventimiglia aan de Middellandse Zee. 

Via deze website wil ik mijn enthousiasme voor de GTA en de bergen van Piemonte met u delen.

Inspiratie en praktische info

Ik nam duizenden foto’s tijdens mijn GTA-wandelingen, verzamelde een pak informatie en las veel over de streek. Een selectie van al dat materiaal vindt u op deze website terug. Misschien breng ik u daarmee op ideeën voor een wandeltocht langs de GTA. Bij de voorbereiding van uw tocht helpt deze website u zeker en vast een eind op weg.

Het is niet mijn bedoeling om volledig te zijn met deze website. Gedetailleerde routebeschrijvingen bijvoorbeeld vindt u hier niet. Een goede wandelgids en gedetailleerde wandelkaarten blijven onmisbaar. Voor reisverhalen en reportages verwijs ik u graag door naar  artikels die ik schrijf voor Op Weg en Bergen Magazine. De meeste kan u op deze website downloaden.

Ik doe mijn best om de informatie op de website zo actueel mogelijk te houden. Mocht u toch een fout vinden, gelieve het dan te signaleren via het contactformulier.

Over mezelf

Wandelen is een van mijn grote passies, al meer dan 30 jaar. In de Belgische Ardennen kreeg ik de microbe te pakken, maar al gauw volgden lange trektochten in de bergen van Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Het blijft niet bij wandelen alleen. Ik schrijf er ook over: reportages voor Op Weg en Bergen Magazine
vooral. Voorts publiceerde ik in 2000 een wandelgids over de Belgische Ardennen en werkte ik mee aan wandelgidsen over het Hageland, het Dijleland en de Oostenrijkse Alpen.

Ignace Fermont

 

Advertenties